Det er nødvendigt at have sunde akustikforhold i hospitalsmiljøer

29 jun 2015

Ifølge WHO kan et for højt støjniveau skade menneskets helbred og påvirke folks hverdagsaktiviteter i skolen, på arbejdet og i fritiden.

Støjniveauerne på moderne hospitaler er meget høje, hvilket kan have indflydelse på patienternes oplevelse af privatliv, komfort, sikkerhed og tryghed. Dette kan være særdeles irriterende og til tider skadeligt for patienter, der har brug for hvile. Usunde akustikforhold er i modstrid med hospitalernes vigtigste mission: at tilbyde patienter et miljø, de kan komme sig i.

Derfor er en god rumakustik og tilstrækkelig lydisolering specielt vigtigt i et sundhedsplejende miljø. At reducere støj på hospitaler er et komplekst projekt, der kræver et omhyggeligt design, og det er afgørende, at man finder den helt perfekte løsning til hvert enkelt hospitalsrum.

Paroc deltog i udvidelsen af Kuopio University Hospital og var med til akustikplanlægningen og til at levere de isoleringsløsninger, der blev brugt i lokalerne. Parocs akustiske polstring blev brugt to forskellige steder; i både de små og store lobbyer, der dækker over 700 m2 i alt og spænder over en højde på fire etager. De nye områder har været i brug hos kunden siden maj 2015, og resultaterne har været fantastiske.

Det endelige valg af isolering faldt på Parocs Parafon Royal, en 50 mm tyk, ikke-brændbar stenuldsbaseret akustikplade. Den tykke plade blev valgt på grund af de lydisolerende kvaliteter, som er exceptionelt gode til lave frekvenser. Lavfrekvent støj opfattes generelt som den mest forstyrrende og mest skadelige form for støj for menneskers helbred. Samtidig er lavfrekvent støj sværest at dæmpe. Beslutningen var derfor klar.

Kig nærmere på Parocs akustikløsninger her >>
Kuopio Kaarisairaala hospital

Læs mere

Elegant, effektivt og enkelt! Læs mere om PARAFON ROYAL >>

Læs mere

Elegant, effektivt og enkelt! Læs mere om PARAFON ROYAL >>