PAROC® Cortex™ - en vindtæt og brandsikker løsning til ventilerede facader

Der er et øget fokus på vindtætte produkter og løsninger både inden for nybyggeri og i forbindelse med renovering af etagebyggeri. Derfor har vi hos Paroc udviklet en førsteklasses løsning til ventilerede facader. PAROC Cortex er en stenuldsbaseret løsning, der består af en stenuldsplade beklædt med et ikke-brændbart, vindtæt lag. Den er beregnet til etagebyggeri med ventilerede facader.

Hvorfor vælge PAROC Cortex?

PAROC Cortex solution for high-rise buildingsVindbeskyttende
Yderlaget udgør en effektiv vindsikring, som forhindrer luftbevægelser, der forringer isoleringens termiske egenskaber. Samtidig modstår det vejr og vind, skimmel og råd.

Brandsikker
Produktet er klassificeret i Euroklasse A2–s1,d0 og opfylder dermed automatisk kravene i det svenske byggereglement BBR (Boverkets byggregler) vedrørende brandspredning i væggen i Br1-bygninger (5:55).

Diffusionsåben
Membranen er meget diffusionsåben, hvilket indebærer, at fugt ikke kondenserer på indersiden af isoleringsmaterialet, men hurtigt fordamper. Derved sikres en hurtig fordampning i konstruktionen.

Holdbart produkt  
Forudsætningen for at bygge holdbart er at vælge holdbare produkter. PAROC Cortex-produkterne er præcis som alt PAROC Stenuld, dvs. de er formstabile og krymper ikke uanset ændringer i temperatur og fugtighed. 

Let at arbejde med   
Pladerne er lette at arbejde med og nemme at skære til. Jævne kanter gør, at man undgår revner og spalter. Dette minimerer risikoen for varmetab igennem konstruktionen.

Omkostningseffektiv
Alt-i-en-løsning med integreret yderlag med unikke egenskaber. Monteringen går derfor hurtigt og rationelt. Byggetiden og totalomkostningen bliver lavere sammenlignet med traditionelle løsninger, der kræver flere arbejdsmomenter.