Høje kvalitetsstandarder for materialer anvendt i bayersk bryggeri

01 sep 2015

Tyskere tager deres øl alvorligt, og den kvalitet, de kræver af deres øl, kræver de også af selve bryggerierne, især hvad angår brandsikkerhed.

Dette var også tilfældet, da det lokale bryggeri Paulaner indså, at deres traditionelle grund i München-bydelen Haidhausen ikke var stor nok til at huse de næsten 900 medarbejdere, virksomheden har. En ny placering blev fundet i byens vestlige del, i Langwied, direkte ved motorvejen, og de nye faciliteter skal efter planen være fuldt operationelle i 2016.

De nye produktionsfaciliter dækker 15 ha og omfatter i alt 11 bygninger lige fra bryghuset og maltsiloer til et lager, kontor og cafeteria samt en tunnel til højspændingsledninger. Bygningerne er lavet af forstøbte betonelementer, der når 28 meter op i højden og er beklædt med Parocs stenuldspaneler.

Den brandsikre beklædning blev bestilt hos Paroc primo 2014, efter at virksomheden havde fungeret som rådgiver for arkitekter og bygherre i projektets planlægningsfase. Paroc blev valgt som partner på grund af en garanti for ekstremt glatte overflader på rustfri stålpaneler, der installeres over et langt spænd på 7,5 meter. Installationen blev udført af den bayerske kunde Pröckl GmbH. Ved projektets slutning var de 41.000 m2 facadepaneler leveret rettidigt med en fejlfri finish.

Paulaner Panels projectPaulaner project