GENERELT
PAROC ZEROfix er en selvbærende fastgørelsesmetode til udvendig isolering af ydervægge, der monteres på ydersiden af bærende rammer af KL-træ, beton, letbeton, tegl samt trækonstruktioner. Optagelse af vindbelastningen sker via vandrette facadeskruer og lodret belastning via vinklede facadeskruer. Denne kombination giver en meget robust konstruktion med minimale kuldebroer og klarer vægten af en udvendig beklædning. PAROC ZEROfix kan anvendes på de fleste typer bygninger både i nybyggeri og ved renovering samt i bygningsklasse Br1, Br2 og Br3. Eksisterende trækonstruktioner som eksempelvis udfyldningsvægge kan i visse tilfælde kræve et heldækkende lag krydsfiner med en tykkelse på mindst 15 mm for at give et stabilt underlag til fastgørelse af facadebeklædningen.
FUGTBESKYTTELSE
Materialet i klimaplade Zero består af et uorganisk materiale med en deklareret kritisk fugtighed på 95 % ved langvarig eksponering. Materialet kan periodevis udsættes for vand uden det nedbrydes. Hvis isoleringen er blevet våd, skal pladerne tørres indendørs, inden de installeres i konstruktionen. Installer aldrig våd isolering. Hvis isoleringen bliver våd, efter at den er blevet installeret, bør den ikke indbygges, før den er tørret. Klimaplade Zero er kapillarbrydende og varmeisolerende, hvilket betyder, at den underliggende konstruktion bliver varm og beskyttes mod både vand og høj relativ luftfugtighed. Konstruktionen opfylder bygningsreglements krav til fugtsikring i stationær tilstand, hvilket både kan dokumenteres med beregninger og med erfaring fra tidligere konstruktionsløsninger med udvendig isolering.
Sager hvor fugtsikkerheden skal kontrolleres eller hvor konstruktionsløsningen bør modificeres og forbedres:
• Fugtskader i en eksisterende konstruktion, som efterisoleres. Især hvis dette suppleres med "tætte" afstivende krydsfinerplader eller tilsvarende.
• Ringe lufttæthed i en eksisterende konstruktion, som efterisoleres.
• Ringe fugtsikkerhed med hensyn til damptætheden i en eksisterende konstruktion, som efterisoleres, hvis der skal anvendes nye tætningslag, særligt ved fugtigt indeklima og koldt klima.
BRANDSIKRING
Stenuld er et effektivt brandisolerende materiale, som tåler temperaturer over 1000 °C uden at smelte. Det betyder, at stenulden fungerer som isolering mod varme selv ved de høje temperaturer, der opstår ved en brand. PAROC stenuld er derfor en særdeles god passiv brandsikring. Klimaplade ZERO er klassificeret i Euroklasse A1, ikke-brændbart materiale, hvilket er den højeste klasse for byggematerialers brandtekniske egenskaber i konstruktioner og installationer, som er blevet isoleret. Klimaplade ZERO bremser eller forhindrer derfor spredning af brand inde i væggen og langs facaden.
VENTILERET LUFTSPALTE
De fleste vægge har en luftspalte, som er placeret bag facadelaget. Formålet med denne spalte er at lede fugten væk. Luftstrømmen, som normalt er opadgående, ledes ind gennem åbninger i væggens underkant. Luften, som opvarmes på vej op, suger fugt, og denne fugt ledes efterfølgende ud gennem åbninger i facadens overkant.
PAROC WAS 35, Klimaplade ZERO er en stiv isoleringsplade med lav luftgennemtrængelighed, ℓ = 35 x 10-6 m2/Pa s. Der kan forventes begrænsede trykforskelle og luftbevægelser i luftspalten bag facadebeklædningen, og der er lav risiko for, at luftbevægelser påvirker isoleringsfunktionen, hvis luftspalten begrænses. I ydervægge, der er isoleret med Klimaplade ZERO, anbefaler vi et åbningsareal til luftspalten på op til 300 cm2/m.
I højere bygninger, hvor vindhastigheden er over 20 m/s, bør luftspaltens åbningsareal begrænses til 100 cm2/m. Som alternativ til at begrænse åbningsarealet kan der bruges PAROC Cortex, Cortex pro i kombination med Klimaplade ZERO, eller der kan bruges Cortex One som udvendigt isoleringslag. Overfladelaget på disse produkter har en lav luftgennemtrængelighed, L < 10 x 10-6 m3/m2 Pa s, og en lav dampdiffusionsmodstand Z = 0,10m² hPa/mg.