Ny type forsænket loft giver arkitekten kontrol

02 feb 2018
Parafon Step for GridsArkitekten har et ønske om at skabe varierede og flotte forsænkede lofter, som supplerer andre indretningsdetaljer, men det er ikke altid nemt, da mange af de produkter, der findes på markedet, er hvide og glatte. Arkitekt Johan Olsson har sammen med kollegerne hos Bornstein Lyckefors udviklet idéen bag et nyt koncept til installation i bærende konstruktioner, PARAFON STEP for Grids, som lanceres på Stockholm Furniture & Light Fair den 6.-10. februar.

Parafon Step for Grids

Konceptet bygger videre på den løsning til direkte montering, PARAFON STEP DIRECT, som Paroc har udviklet sammen med Bornstein Lyckefors, og som blev lanceret i 2015. Den grundlæggende idé bag Step-konceptet er enkel. Ved at arbejde med akustikplader i forskellige tykkelser, formater og farver er det muligt at skabe et utal af forskellige forsænkede lofter, som ikke kun har en lydabsorberende virkning og fungerer som et neutralt element, men også bidrager til rummets indretning og forstærker helhedsoplevelsen.

Med den nye PARAFON STEP for GRIDS er det nu også muligt at skabe forsænkede lofter på en lignende måde. 

PARAFON STEP for GRIDS fremstilles af PAROC Stenuld, et ubrændbart materiale med meget god lydabsorptionsevne. Ved at udnytte kontrasten mellem stenuldens naturlige rå struktur i akustikpladens synlige kanter og den glatte overflade, som er beklædt med glasfibervæv, skabes stor dynamik og variation i den æstetiske oplevelse.

Bornstein Lyckefors har sammensat en helt ny farvekollektion til i år, men produkterne fås i valgfri NCS-farver.

For at gøre det lettere at specificere PARAFON STEP er der udviklet et særligt planlægningsværktøj, PARAFON STEP Planning Tool, som gør det muligt at beregne en konfiguration og udskrive en specifikation.

Alle oplysninger om konceptet – produkter, farver, formater, tykkelser og lydabsorptionsevne – kan findes her.