Paroc uddanner TIPCHECK-ingeniører til at hjælpe industrien med at nedbringe udgifter, energiforbrug og CO2-udledning

15 apr 2016

Vidste du, at den potentielle energibesparelse ved teknisk isolering i industrien er hele 620 PJ? Med denne besparelse kunne man lukke for 15 kulkraftværker, som forsyner med 500 MW. Industriisolering er en af de bedste teknologier på markedet, som kan hjælpe den europæiske industri med at nedbringe energiforbruget med 4 %. (Kilde: EiiF)

Paroc and Tipcheck. Technical insulation performance check

Takket være deres erfaring er European industrial insulation Foundation (EiiF) overbevist om, at der er et betydeligt potentiale for energibesparelse og nedbringelse af CO2-udslip ved forbedret termisk isolering i industrien, og at dette potentiale ikke udnyttes fuldt på nuværende tidspunkt, selvom det er billigt at implementere. Med dette i tankerne har EiiF bedt Ecofys om at udpege de potentielle muligheder for energibesparelser og nedbringelse af CO2 i forbindelse med industriel isolering i EU27.

Ifølge undersøgelsen giver industriel isolering mulighed for at spare 620 PJ energi og nedbringe CO2-udslippet med 49 Mt. Denne potentielle energibesparelse svarer til

Industry can save money, energy and co2 
  • 15 kulkraftværker, der leverer 500 MW, eller
  • Det samlede energiforbrug for 10 millioner husstande eller
  • Den hollandske industris energiforbrug.

Den potentielle årlige nedbringelse af CO2-udledning svarer til 18 millioner middelklassebiler, der hver især kører 12.500 kilometer om året.

Dette potentiale kan udnyttes på en billig måde. Isolering af bare overflader til omkostningseffektive niveauer og reparation af beskadiget isolering i hele EU's industri kræver indledningsvise investeringer på cirka 900 millioner Euro. Med denne engangsinvestering er det muligt at spare cirka 460 PJ energi, hvilket med de aktuelle priser vil nedbringe industriens årlige udgifter med 3,5 milliarder Euro.

For at give branchen et standardværktøj af bedste kvalitet til at kontrollere termisk energi med fokus på tekniske isoleringssystemers termiske effektivitet har EiiF oprettet TIPCHECK-programmet. TIPCHECK kontrollerer en industrivirksomheds udgifter og energispild som følge dens nuværende isoleringssystem (herunder ikke-isolerede dele).

TIPCHECK-programmet er også et kvalificeringsprogram for isoleringsingeniører, som kan blive EiiF-godkendte inspektører for termisk energi (såkaldte TIPCHECK-ingeniører). Inspektører kan hjælpe dig med at evaluere dine nuværende isoleringssystemer, planlagte projekter eller moderniseringer og vise, hvordan mere effektiv isolering kan nedbringe udgifterne og energiforbruget og være med til at forbedre miljøet takket være nedbringelse af CO2-udledningen.

Paroc har nu uddannet en række TIPCHECK-ingeniører for at kunne udvide serviceniveauet og støtte markedet endnu bedre ved at give gode råd om energibesparelse.

 

Ecofys er et førende konsulentbureau med speciale i vedvarende energi, energi- og kul effektivitet, energisystemer og -markeder samt energi- og klimapolitik. De hjælper både offentlige myndigheder og private virksomheder med at tilpasse sig ændringer og opdage nye muligheder hurtigt.

European Industrial Insulation Foundation (EiiF) er en europæisk nonprofit organisation med adresse i Schweiz. Den har til formål at promovere og etablere brugen af industriel isolering som en bredt forstået og accepteret metode til opnåelse af bæredygtighed. Siden grundlæggelsen har EiiF udviklet sig til en ressource for industrier med behov for nedbringelse af CO2-udledning og energiudgifter.

Læs mere

Eiif logo 

Mere information om TIPCHECK-programmet findes på EIIF hjemmeside >>

Læs mere

Eiif logo 

Mere information om TIPCHECK-programmet findes på EIIF hjemmeside >>