En ny innovation til facadekonstruktioner gør det muligt at lave en kontinuerlig, fugefri linje på ydervægge

29 sep 2015

Paroc Delign er et nyt og innovativt sandwichpanelsystem, der kan bruges til at nedtone de lodrette samlinger, der typisk findes på facader på præfabrikerede bygninger. Kontinuerlige vandrette samlinger, der fortsætter hen over elementets lodrette samlinger, åbner for en helt ny verden af visuelle muligheder inden for facadebyggeri.

Parocs Delign-koncept er et komplet, integreret facadesystem, der består af elementer, fastgørelsesanordninger, tætninger og lægter. Delign-lægtesystemet gør det muligt at lave kontinuerlige vandrette linjer på facader og fortsætte samme linje også rundt om hjørnerne på bygningerne. De omkostningseffektive Delign-elementer fås i flere forskellige farver.

– Et system som Delign har især været efterspurgt af arkitekter og designere. Takket være systemet kan de designe endnu mere imponerende og markante facadeløsninger, siger Jim Willberg, som er designeren med ansvar for Delign fra Paroc.

Den egentlige innovation i Delign-konceptet er det brugervenlige fastgørelses- og afstivningssystem, der dækker element- og lægtefastgørelsesanordningerne. Når elementfastgørelsesanordningerne er skjult under overfladelægterne, er det nemmere at integrere bygningens lodrette fuger i resten af facaden.

Delign er et sikkert system, der er hurtigt at montere

Den synligste del af Delign-systemet består af Paroc Shadow-sandwichelementerne med dybe elementfuger, en stenuldskerne og ståloverflade. På facader varierer elementernes tykkelse normalt fra 120 mm til 300 mm.

Ud over deres udseende er hovedfordelen ved Delign den hurtige og nemme montering. Dækpladerne, der leveres klar til montering, er nemme at integrere med elementfugerne og kræver ikke yderligere arbejde på byggepladsen. Delign-systemet er vandtæt straks efter montering.

– Det første Delign-projekt står allerede færdigt i Rovaniemi, og det andet projekt vil blive færdiggjort i efteråret 2015 i Bromma-lufthavnen i Stockholm. Delign har allerede fået en særdeles entusiastisk modtagelse af vores kunder, siger Willberg.

Yderligere oplysninger
Jim Willberg, Development Project Manager
Paroc Panel System Oy Ab
jim.willberg@paroc.com
Tlf. +358 400 434 453