Energi- og omkostningseffektiv komfortkøling med rørskåle fra Paroc

22 apr 2013

Lange køleledninger og ventilationskanaler kan give store energitab. Paroc, der er blandt Europas førende producenter af stenuldsprodukter til bl.a. teknisk isolering, har forfattet et informationsblad om køleisolering med rørskåle af stenuld.

Komfortkyla med rörskålar från ParocKontor, virksomheder offentlige bygninger er eksempler på lokaler, hvor behovet for opvarmning er ganske beskedent. Problemet med at holde temperaturen nede er så meget desto større. Rør og kanaler til køling skal ikke alene isoleres imod udfældning. De skal også isoleres med henblik på at forebygge opvarmning af det nedkølede medie. At producere køling er op til tre gange så kostbart som at producere varme!

En fuldstændig isolering i den rette tykkelse minimerer energibehovet sender kølingen til det rette sted. Med den rette isolering kan der skabes besparelser på op til 50 %. Paroc anbefaler isoleringstykkelser i minimum serie 1 i AMA VVS og køling 12 for rør og mindst 60 mm for kanaler ved isolering af komfortkøling.

Læs mere i vores produktblad, der kan downloades her.

Beregn din besparelse med PAROC Calculus.