Pressemeddelse: Parocs tekniske isoleringsprodukter er nu CE-mærkede

04 okt 2012
CE-mærkning af byggeprodukter er obligatoriske fra og med juli 2013

CE-mærket Paroc-produkt

CE-mærkning i overensstemmelse med Europakommissionens byggeproduktdirektiv bliver obligatoriske fra den 1. juli 2013. Isoleringsprodukter fremstillet af Paroc-koncernen, markedslederen inden for sikre og energieffektive isoleringsløsninger, har båret CE-mærket i henhold til de harmoniserede produktstandarder siden 2002. 

Dette efterår blev Parocs ret til at bruge CE-mærket udvidet til at omfatte de tekniske isoleringsprodukter til isolering af HVAC-løsninger, industrielle rørledninger, lagertanke og udstyr til forskellige kundespecifikke løsninger.

Da Paroc har aktiviteter i 13 lande i Europa, fortæller det internationalt anerkendte CE-mærke kunderne, at produkterne i den velkendte rød- og hvidstribede emballage har en ydeevne, der lever op til de angivne værdier.

Det vigtigste startpunkt i vores produktudvikling er, at vi i samarbejde med kunden designer den bedst mulige løsning til den pågældende anvendelse med vægt på brandsikkerhed, sundhed og energieffektivitet samt nem håndtering og installation, siger Jim Lindström, Business Area Manager HVAC for Paroc Teknisk Isolering.

"Isolering af varme-, sanitets- og ventilationsudstyr, rør og luftkanaler samt isolering af bygningens skal er blevet en stadig vigtigere del af bygningsdesign og -implementering," siger Jim Lindström. "Med CE-mærkede produkter skrider kundernes byggeprojekter frem med færre problemer, fordi alle parter kan være sikre på, at produkternes ydeevne lever op til de angivne værdier."

Standarden for tekniske isoleringsprodukter fremstillet af mineraluld (EN 14303) anfører de obligatoriske og frivillige test og de produktegenskaber, der skal angives. For at et produkt skal få tildelt CE-mærkningen skal det som minimum være testet for de krævede egenskaber, varmeledeevne, mål og måltoleraner, målstabilitet, karakteristika for reaktion på brand og karakteristika for holdbarhed. Producenterne kan selv beslutte, om de også vil teste deres produkter for andre egenskaber, f.eks. maksimal anvendelsestemperatur, trykbelastning og sporing af mængden af vandopløselige ioner.

CE-mærkningen verificeres af en uafhængig tredjepart, også kendt som et bemyndiget organ, der er autoriseret til at udføre CE-mærkningstest og kvalitetskontrol på fabrikken. Parocs produkter kontrolleres omhyggeligt på fabrikken. Foruden den interne kvalitetskontrol gennemfører VTT Expert Services Oy, et bemyndiget organ, kontrolbesøg på alle Paroc-fabrikker to gange årligt.

Parocs testede stenuldsprodukter er også blevet EUCE-certificeret, hvilket bekræfter, at de biologisk nedbrydelige fibre ikke er sundhedsfarlige. Mange af Parocs isoleringsprodukter bærer også M1 indeklimamærket for byggeprodukter.

Om CE-mærkning
CE-mærkning er baseret på Europakommissionens byggeproduktdirektiv (CPD) og regulativet om byggeprodukter, der blev vedtaget i 2011 og erstatter CPD i 2013. CE-mærkningen gælder for alle byggeprodukter, der er fremstillet til permanent brug i byggearbejde. I kraft af at CE-mærkningen bliver obligatorisk, forventes det, at byggeprodukters frie bevægelighed inden for Europa vil blive fremmet.

For personer, der træffer beslutninger om indkøb af byggeprodukter, og slutbrugerne indeholder CE-mærket oplysninger om de krævede egenskaber i henhold til den gældende harmoniserede produktstandard præsenteret på standardiseret vis. En producent, der bliver godkendt til at bruge CE-mærket, garanterer også, at den nødvendige kvalitetskontrol og test er blevet udført under produktionen.