Villa, Värnamo, Sverige

Parret Elin Claesson og Johan Palm har bygget et hus fra husproducenten Fiskarhedenvillan. Det forventes at være indflytningsklart til månedsskiftet november/december.

Da Fiskarhedenvillan bygger træskelethuse, har Elin og Johan haft mulighed for at udforme planløsningen helt efter eget ønske. Elin arbejder som konstruktør inden for VVS og har derfor selv været meget involveret i byggeriet. Hun har blandt andet selv tegnet husets ventilationssystem, og hun har også selv monteret kanalisoleringen. 

Også tekniske installationer som f.eks. ventilationskanaler skal isoleres godt, for at man kan spare energi og mindske miljøbelastningen. Paroc Hvac AirCoat er en brandgodkendt helhedsløsning til isolering af runde ventilationskanaler. Produktet er nemt at montere, og arbejdet kan gøres hurtigt, i én arbejdsgang og med minimalt spild. 

Også til ydervægge/mellembjælkelag/indervægge er der anvendt isoleringsprodukter fra Paroc.

 
Anvendte produkter:

PAROC Hvac AirCoat

PAROC eXtra

Hurtig og nem montering af villaens ventilationskanaler

Villaen ligger fem kilometer syd for Värnamo ved bredden af den lange og smalle sø Vidöstern, som åen Lagan løber igennem. Her har Elin Claesson og Johan Palm fundet det perfekte sted til deres fremtidige bolig. Byggeriet blev påbegyndt i maj, hvor fundamentet blev støbt, og siden da har alt kørt på skinner.

Elin kontaktede Martin Haglund, sælger på comfort- og ventilationssiden hos Lindab, da hun havde brug for hjælp til at finde et ventilationsaggregat.

Martin Haglund, Lindab:
"Jeg foreslog et, som blev monteret på loftet. Da hun er VVS-konstruktør og selv har tegnet kanalsystemet, foreslog jeg, at hun skulle montere det selv."

Elin var med på idéen, hvilket ifølge Martin Haglund gjorde valget af ventilationsisolering enkelt. "Med Paroc Hvac AirCoat kan man med et minimum af forkundskab nemt foretage en perfekt montering. Desuden opnås en god energieffektivitet", fortsætter Martin.

For Elin gik monteringsarbejdet nemt. "Alt fungerede supergodt. AirCoat var nemt at montere, og det var ikke nødvendigt at have erfaring med isolering. Først monterede vi alle detaljerne og derefter de lige isoleringsdele, der sidder mellem detaljerne. Vi slog op på internettet, hvordan det skulle gøres, og vi var ret hurtigt med på fremgangsmåden", fortæller Elin Claesson.

Paroc Hvac AirCoat blev lanceret i 2016. Philip Malek, produktchef VVS og Proces Skandinavien, fremhæver fire stærke argumenter for at anvende produktet:

  • En god helhedsløsning til runde ventilationskanaler – isolering til lige kanaler, T-stykker, 45°- og 90°-bøjninger samt monteringstilbehør.
  • Pladsbesparende ved kombinationsisolering som f.eks. brand- og kondensisolering.
  • Hurtig, pæn og nem montering sammenlignet med traditionelle netmåtter.
  • Minimalt spild.

Philip Malek mener, at AirCoat er unik med sin helhedsløsning. Produktet er udviklet og tilpasset til varme-, lyd-, kondens- og brandisolering. AirCoat er også godkendt til udvendig isolering af ventilationskanaler i brandklasse EI30. "Ventilationen er et af de vigtigste systemer i en bygning, og interessen er temmelig stor ude på markedet!", slutter Philip. 

Ventilationen er et af de vigtigste systemer i en bygning, og interessen er temmelig stor ude på markedet!

Projektoplysninger

Kategori
  • HVAC
År 2016
Land Sweden
Postnummer og by Värnamo
Entreprenør