Træningscenter, Göteborg, Sverige

Virksomhedsidéen bag idrætsforeningen Friskis & Svettis er ”Sjov og lettilgængelig træning af høj kvalitet til alle”. Foreningen har i dag over en halv million medlemmer. I Sverige er der 108 lokale foreninger, og i Norge er der 40. Friskis & Svettis findes også i Helsingfors, Vanda, København, Bruxelles, Luxembourg, Paris, London og Aberdeen.

Friskis & Svettis gennemfører sine aktiviteter i store lokaler, hvor lydniveauet ofte er højt og larmende. Ud over almindelig styrketræning tilbydes også holdtræning som for eksempel gymnastik, spinning, cirkeltræning, vægttræning, step og yoga. Træningspassene foregår ofte samtidig, hvilket stiller høje krav til gode akustikløsninger. Parocs produkter anvendes ofte i sportshaller og idrætsanlæg. I de fleste af Friskis & Svettis' afdelinger er vores lydabsorberende produkter monteret i loftet og på væggene.

Tale skal kunne høres i alle dele af en sportshal eller et træningslokale. I lokaler, hvor der er to parallelle, hårde vægge over for hinanden, kan lyden blive kastet frem og tilbage, så der opstår et fænomen kaldet flutter-ekko. Det er særlig almindeligt i lokaler med ganske lidt eller sparsom lydabsorberende møblering såsom et træningslokale. I denne type lokaler er vægabsorbenter ekstra vigtige som supplement til et lydabsorberende loft. PARAFON Wall Panel er vægabsorbenter med en robust vævet overflade, som tåler stød og slag, og de er derfor velegnede til udsatte steder. De er desuden lette at rengøre. Alternativt kan der anvendes en blød absorbent såsom PARAFON Buller på væggene, men den bør suppleres med en beskyttende konstruktion i form af for eksempel træribber eller trådnet.  

Produkter i Göteborg:
PARAFON Nordic

 

Projektoplysninger

År 2010
Land Sverige