Restaurant REST, Oslo

På Restaurant Rest. i Oslo er genbrug en rød tråd, ikke bare med hensyn til det, der står på menuen, men i hele konceptet. Loftet er af bæredygtig stenuld. Akustikpladerne PARAFON Step av stenuld forbedrer akustikken og har skapt lydmiljøet restauranten var ute etter. Kontrasten mellem den naturlige stenulds rå struktur på akustikpladernes synlige kanter og de glatte overflader bidrager yderligere til dynamikken og variationen i konceptet, og blev en indretningsdetalje i sig selv. 

Genbrug som koncept 

Skæve og mærkelige gulerødder. Rynkede tomater. Torskemaver. Kyllingefødder. Kid- og gedekød. Skidtfisk, du aldrig har hørt om. På Restaurant Rest. i Oslo er der en rød tråd, og den hedder genbrug. Ikke bare med hensyn til det, der står på menuen, men i hele konceptet.

– Vores idé er at udnytte så meget som muligt af alle slags råvarer, og det har sådan set været en del af den grundlæggende indstilling blandt husmødre i mange generationer. Retter som coq au vin, bouef buorgogne eller for den sags skyld en klassiker som bouillabaisse er jo lavet af det, der bliver til overs, siger køkkenchef Jimmy Øien hos restaurant Rest. 

Interiøret er også karakteriseret ved brug af genbrugsmaterialer. Uniformerne er lavet af stof, som er doneret af den norske genbrugskæde Fretex. Porcelænet er genanvendte materialer, såsom glas, ler, østersskaller og hønseben. Den norske genbrugsvirksomhed Sirkel har leveret genbrugsglas. PAROC har givet restauranten loftet af bæredygtig stenuld. 

– Hverken Jimmy eller jeg havde tænkt ret meget over loftet, men nu er jeg overordentlig glad for, at vi kom i kontakt med PAROC. For hvis man har oplevet, hvor udfordrende dårlig akustik kan være visse steder, ved man, at et loft ikke bare er et loft. Her har vi formået at skabe en hyggelig og dæmpet atmosfære, hvor vi desuden kan spille den musik, vi kan lide. Faktisk er det langt vigtigere, end man tror, det med lyd, siger Øystein Ruud, som er initiativtager og bestyrelsesformand. – Desuden synes vi, at det er cool og passer ind. Det er en væsentlig del af interiøret. 

Forstærker rummet

Loftet, der tales om, er PAROC PARAFON Step – en loftsløsning, der giver utallige muligheder for at skabe attraktive og unikke indretningsløsninger. 

– PARAFON Step for Grids passer perfekt til miljøer som Restaurant Rest., fordi det giver mange muligheder med hensyn til design og udtryk. Her mener jeg, at det forstærker rummets indretning, samtidig med at det er nemt at få adgang til alle tekniske installationer over det nedsænkede loft. Samlet set mener jeg, at det forbedrer helhedsoplevelsen af rummet og bidrager til rummets design og indretning, siger Geir Melby, Country Manager i PAROC Norge.  
 
Ved udarbejdelsen af loftet har man samarbejdet med det anerkendte arkitektfirma Bornstein Lyckefors, hvor grundtanken var enkel: akustikplader i ni forskellige formater og tre tykkelser, som giver forskellige niveauer i højden. Det giver utallige kombinationsmuligheder og frit farvevalg.

PARAFON Step er lavet af PAROC stenuld, som er kendt for sine lydabsorberende egenskaber. Desuden er det 100 % ubrændbart. Kontrasten mellem den naturlige stenulds rå struktur på akustikpladernes synlige kanter og de glatte overflader bidrager yderligere til dynamikken og variationen i konceptet. 

Stenulden i pladerne med forskellige tykkelser skaber en unik akustik i rum, hvor mange mennesker samles. Det skaber behagelige lydforhold for gæster og ikke mindst ansatte, der opholder sig længe i sådanne arbejdsmiljøer.
 
– PARAFON STEP-konceptet passer perfekt til lokaler, hvor man ønsker, at loftet ikke bare skal være neutralt – især restauranter, caféer, kontorer og hoteller, hvor design og funktion er meget vigtigt, siger Geir.  
 
Vigtige egenskaber ved PARAFON Step:

  • STEP DIRECT limes direkte på underlaget
  • STEP FOR GRIDS monteres i et nedhængt skinnesystem
  • Den bedste lydklassificering: A – absorbent
  • Brandklassificering iht. euroklasse A2-s1, d0
  • Leveres med miljøvaredeklaration (EPD) 
  • Valgfrihed med hensyn til farve, tykkelse og størrelse: 3 tykkelser (18, 34 og 50 mm) og 9 størrelser 
 

Projektoplysninger

Kategori
  • Akustik
År 2018
Land Norge
Adresse Kirkegata 1-3
Postnummer og by 0153 Oslo

Content is blocked

In order to see this content you need to allow cookies.