Passivhus, Vantaa, Finland

Vægkonstruktionen består af PreWIS (Prefabricated Wall Insulation System med PAROC FAL 1 tyndpudslamel) og har en samlet tykkelse på 510 mm. En fordel med vægkonstruktionen er, at vindueskarmene bliver brede, hvilket husets beboere sætter stor pris på.

Som tagisolering anvendtes PAROC eXtra-plader og PAROC løsuld med en tykkelse på 600 mm. Det rette isoleringsmateriale i den rette tykkelse fungerer også glimrende som lydisolering i områden områder, hvor lyd fra flyvemaskiner kan være til gene.

Paroc skabte konceptet for passivhuse sammen med VTT, og dette Paroc passivhus er en af bygningerne, der indgår i pilotprojektet. VTT måler og analyserer energiforbruget og overvåger også indeklimaet.

Indtil nu er beboerne og forskerne på VTT tilfredse med levekomforten og energiforbruget i huset, der er isoleret med PAROC® stenuld.

Anvendte produkter:

PAROC FAL 1, PAROC eXtra, PAROC BLT 6 løsuld

Parocs passivhus var det første passivhus, der blev bygget i Finland. Det nedbrød mange myter om passivhuse, deriblandt at alle passivhuse har små vinduer og ligner kasser. Der var ingen grund til at opgive håbet om drømmehuset, selvom energibehov og -forbrug er på niveau med et passivhus. Husets arkitektur beviser også, at man ikke altid kan se på husets yderside, at det er et passivhus.

Projektoplysninger

Kategori
  • Lavenergibygning
År 2009
Land Finland
Adresse Rusojuurentie 8
Postnummer og by 01300 Vantaa

Content is blocked

In order to see this content you need to allow cookies.