Passivhus Paroc Lupaus, Finland

Passivhuset Paroc Lupaus er et udmærket eksempel på, hvordan man både kan tilgodese beboernes behov og samtidig skabe en unik arkitektonisk vision. Passivhuset Paroc Lupaus var det eneste passivhus, der opfyldte alle kravene i henhold til definitionen for passivhuse, som VTT (Finlands teknologiske forskningscentral) har udarbejdet. Huset blev præsenteret for fagfolk og et stort publikum på boligmessen i Valkeakoski i 2009. Det blev udvalgt som det næstbedste hus på messen.

De hvælvede vægge og taget er kendetegnende for Paroc Lupaus. Til væggene er der anvendt træelementer, der er fremstillet af Fennotalot. Træelementerne er isoleret med PAROC eXtra-plader og PAROC WPS 3n, der beskytter mod vinden. Det hvælvede tag er isoleret med PAROC eXtra-plader.

Store vinduer fra gulv til loft giver en smuk udsigt fra dagligstuen. De brede vindueskarme er et kendetegn for passivhuse, der er isoleret med PAROC®-stenuld.

Beboerne har været tilfredse med det varme, hyggelige hus, der har et meget lavt energiforbrug. De har fået det hus, de altid har drømt om, uden at skulle gå på kompromis med energieffektiviteten!

Anvendte produkter:

PAROC eXtra, PAROC WPS 3n

Projektoplysninger

Kategori
  • Lavenergibygning
År 2009
Land Finland
Adresse Kuikankaari 15
Postnummer og by 37630 Valkeakoski
Arkitekt Architect SAFA Kimmo Lylykangas

Content is blocked

In order to see this content you need to allow cookies.