Myllypuro Campus, Helsingfors, Finland

En ny campus for bygningskonstruktører og sundhedsstuderende er under opførelse i Myllypuro, Helsinki. Den vil fungere som et studie- og arbejdsmiljø for 6.000 studerende og 500 medarbejdere og vil være den største enkelte enhed på Metropolia University of Applied Sciences. Campussen vil blive færdiggjort i to etaper, og projektet skønnes at stå færdigt i august 2019. Campussens 40.000 kvadratmeter gulvplads er bekvemt placeret på ét sted langs Ringvej 1, delvist oven på metrolinjen. Projektet er også af stor betydning for isoleringsserviceleverandøren Hewaco Oy, som valgte PAROC Hvac Combi AluCoat T til rørisoleringen på Myllypuro Campus.
Anvendte produkter:
PAROC Hvac Combi AluCoat T

20 kilometer rørsektioner

"Timingen var perfekt, fordi Combi-rørskålen i de store dimensioner netop var blevet lanceret på markedet, da Myllypuro Campus-projektet begyndte for os. Dermed fik vi muligheden for med det samme at teste det nye produkt i det virkelige liv," forklarer Hewacos projektleder Tomi Elolähde. Ifølge Elolähde var det muligt at vise fordelene ved Combi-rørskålen i virkelig stor skala i Myllypuro, da der kræves omkring 20.000 meter rør. "Det betyder, at de isolerede rør i denne bygning har samme længde som afstanden fra centrum af Helsinki til Ringvej 1 ved det sted, hvor Myllypuro Campus ligger i det østlige Helsinki." 

Også ud fra andre indikatorer er Myllypuro Campus et vigtigt projekt for Hewaco, da dette projekt i praksis repræsenterer en fjerdedel af virksomhedens samlede årlige arbejdsvolumen. "Projektet har naturligvis også referenceværdi for os, da det set fra isoleringsindustriens perspektiv er et af de største igangværende projekter i hovedstadsområdet. Udover med størrelsen var projektets tidsplan – hvilket er typisk for byggebranchen – en af vores største udfordringer. Byggeriet har også mange gulve og små isolerede rør. Dette medførte, at vi havde en glimrende mulighed for at teste, om vi ville være i stand til at tackle disse udfordringer med Parocs nye stjerneprodukt," forklarer Elolähde. 

Kundefeedback lytter vi meget nøje til

Der har været aktive diskussioner og erfaringsudveksling mellem Hewaco og Paroc i takt med, at projektet har udviklet sig. "Vi lytter omhyggeligt til vores kunders feedback og tanker, da slutbrugerne er professionelle, der kan give os en værdifuld brugeroplevelse. Denne gang var brugeroplevelsen af ganske særlig betydning, fordi der ved projektets start fandtes et helt nyt rørisoleringsprodukt på det finske marked," forklarer Toni Saukkonen, Parocs produktchef for teknisk isolering.

Det unikke ved Combi-rørskålen, som blev lanceret på det finske marked for lidt over et år siden, er rørisoleringens stjerneformede indvendige diameter, som betyder, at den samme rørskål kan bruges til rør af forskellig diameter– en lille funktion, der har overraskende stor betydning set fra kundens forretningssynspunkt. "Baseret på dette års erfaring har Combi-rørskålen for sin del øget vores lageromsætning, strømlinet installationsarbejdet på byggepladsen, reduceret materialespild og endda forbedret arbejdsmiljøet for vores installatører på byggepladsen. Alle disse faktorer viser sig i form af omkostningsbesparelser på bundlinjen," siger Elolähde.

Elolähde understreger de logistiske fordele som den primære faktor. "Vi har været i stand til at reducere antallet af lagervarer og hyldeplaceringer på vores lager, da vi ikke længere har behov for oplagring af rørisoleringer i forskellige størrelser, som vi havde før. Vores medarbejdere har også sagt, at installationsarbejdet på byggepladsen er blevet lettere og hurtigere, da der ikke længere er behov for at medbringe pakker med 4-5 forskellige størrelser rørskåle. Et par pakker er tilstrækkeligt, så det er også vigtigt ud fra et arbejdsmiljøsynspunkt. Under selve installationsarbejdet har Combi-rørskålen ikke medført større ændringer i forhold til tidligere job. Det har været lige så uproblematisk, som det generelt altid er med Parocs produkter.     

Mindre spild

At forudsige materialeordremængder har været en udfordring for Hewacos daglige aktiviteter. "Vi kan kun opbevare en begrænset mængde materiale på vores lager, så vi er nødt til at kunne beregne og forudsige materialeforbruget helt præcist. Med Combi-rørskålen er denne opgave nu blevet lettere for rørisolerings vedkommende, hvilket igen optimerer bestilling af materialer og leveringsprocesser og reducerer mængden af spild," siger Elolähde. 

Saukkonen forklarer, at det på grundlag af Parocs beregninger endda er muligt at halvere kundernes lagervarer, hvilket betyder, at lageromsætningen kan forøges med mere end 30 %. "På denne måde kan kundens lagersortiment fokusere på produkter med hurtigere gennemløbstid, som skaber faktuel effektivitet i relation til opbevaring og logistik. Hewacos erfaringer med Myllypuro Campus-projektet har vist sig at være uvurderlige, og vi vil fortsætte den intensive udveksling af erfaringer og diskussioner i takt med, at projektet skrider frem. På den måde kan vi måske i endnu højere grad gøre Combi-sektionen til et stjerneprodukt, der tjener vores kunders behov endnu bedre."

 
 

Projektoplysninger

Kategori
  • HVAC
År 2018
Land Finland
Adresse Myllypurontie 1
Postnummer og by Helsinki 00920
Arkitekt Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki ja Arkkitehtitoimisto Lehto Peltonen Valkama Oy
Entreprenør

Content is blocked

In order to see this content you need to allow cookies.