Køkken og kantine, Billingsdalsskolen, Skultorp, Sverige

I løbet af 2015, fra maj til december, blev køkkenet og kantinen på Billingsdalsskolan i Skultorp udenfor Skövde renovert. Siden renoveringen er lyden blevet dæmpet betydeligt både i køkkenet og i kantinen. 

Produkter:
PARAFON Clinic

PARAFON Classic

Nyt køkken og kantine giver matro på Billingsdalsskolen

Der går næsten 300 elever på Billingsdalsskolan. De yngste går i børnehaveklasse og de ældste i sjette klasse. Børnene spiser ad flere omgange. Der er normalt cirka 100 børn ad gangen. 

Køkkenet og kantinen fik et stort løft under den ombygning og renovering, der blev gennemført i 2015. Alle maskiner, køleskabe og frysere samt ventilationen blev udskiftet. Alle overflader i kantinen er nye, og der er desuden indkøbt nye møbler. Bordpladerne er lyddæmpende, hvilket gør, at der er mindre skramlen fra for eksempel bestik og tallerkener. 

Skolens køkkenchef Angelika Liv fortæller, at køkkenet er åbent ud til kantinen. Det er et relativt stort køkken, og også opvasken ligger tæt på kantinen.

- Det skaber selvfølgelig en del støj fra køleskabe, opvaskemaskine, ovne, gryder, redskaber osv. Alt larmer – meget og konstant. 

Siden renoveringen er lyden blevet dæmpet betydeligt både i køkkenet og i kantinen.

- Vi mærker en stor forandring, og det ved jeg, at eleverne også gør. Vi har talt om den nye kantine i madudvalget, hvor eleverne er repræsenteret. De synes, det er dejligt, at der ikke længere er så meget larm, og at det er mindre stressende at spise nu.

De synes, det er dejligt, at der ikke længere er så meget larm, og at det er mindre stressende at spise nu.

Ud over de nye lofter betyder det meget, at bordpladerne har en særlig overflade, som virker lyddæmpende. Også de nye stole larmer mindre end de gamle.

Projektoplysninger

År 2015
Land Sverige
Adresse Skolvägen 3
Postnummer og by 541 57 Skövde
Arkitekt Norconsult
Entreprenør

Content is blocked

In order to see this content you need to allow cookies.