Idrætsanlæg Knivsta, Sverige

“Centrum för idrott och kultur”, CIK, er Knivstas hidtil største byggeprojekt og forventes at stå helt klart i 2020. Arenaens 9000 kvadratmeter vil være landets største træbygning, der lever op til den internationalt certificerede standard for passivhuse. Passivhus betyder, at den bliver energieffektiv, komfortabel og kvalitetssikret.

Væggene i CIK Arena er isoleret med Klimaplade ZERO. For at opfylde kravene til passivhuse har man isoleret med plader i to lag. 

– Da arenaen skal være åben hele året rundt med forskellige aktiviteter som ishockey, konferencer og events, stilles der store krav til isoleringen. Anlægget skal både beholde kulde og varme. Klimapladen ZERO er både energi- og omkostningseffektiv og passer godt til denne type byggeri, siger Stefan Sundqvist, Parocs kontaktperson under projektet.

Anvendte produkter:
Paroc WAS 35, Klimaplade ZERO™

 

 

 

Et anlæg med mange facetter
Skelettet består af både beton og limtræ. Blandt andet anvendes beton til fundament og bjælkelag, mens bjælker og søjler udføres i limtræ. Passivhus-konceptet og miljøtænkningen går hånd i hånd, hvilket indebærer, at man benytter sig af materialer med så lidt vedligeholdelse som muligt. Facaden vil blive udført som klinkbyggede træpaneler af varmebehandlet fyr. Dette giver en vedligeholdelsesfri facade, der vil gråne i årenes løb.

Anlægget opføres i flere etager og vil bestå af:
• To sportshaller i fuld størrelse, hvoraf den ene har tribuneplads til ca. 300 mennesker
• Kampsportslokale
• Scenekunstlokale med plads til ca. 300 siddende
• Skøjtehal med plads til 300 tilskuere
• Fælles kommunikationsområder med cafe, foreningspantryet, motionslokale, mødelokale og meget mere

– I dag har vi ingen skøjtehal eller scenekunstlokale i kommunen, og efterspørgslen efter indendørs anlæg er stor. Vi er i øjeblikket den hurtigst voksende kommune, og behovene vil ikke blive mindre. Anlæggets centrale placering og Knivstas strategiske placering i Stockholms-området bidrager til at gøre Knivsta mere attraktiv, siger Carina Nordlander til Upplandsnyheter, fritidschef og ansvarlig for kommunens idræts- og fritidsfaciliteter.

 

Projektoplysninger

Kategori
  • Vægisolering
År 2018
Land Sweden
Adresse Centralvägen 18
Postnummer og by 741 75 Knivsta
Entreprenør

Content is blocked

In order to see this content you need to allow cookies.