Globen, Stockholm, Sverige

Ericsson Globe eller Globen, som de fleste af os kender den som, stod klar til VM i ishockey i 1989. Mere end 20 år efter indvielsen er arenaen stadig verdens største sfæriske bygning. Den er udefra en designmæssig løsning, som er blevet noget af et landmærke, ikke bare på grund af arenaens størrelse, men lige så meget på grund af dens unikke form.

At bygge Globen krævede selvfølgelig en række nye konstruktionsløsninger, ikke mindst indvendigt,
hvor kravene til fleksibilitet i anvendelsesområderne var høje. Paroc Akustik & Interiør præsenterede en løsning bestående af grå absorbenter i strækmetalkassetter af galvaniseret metal. Ud fra et akustisk perspektiv kunne man på denne måde tilgodese såvel behovet for god lyddæmpning som kravet om at skabe forudsætninger for koncertlyd i topklasse.

Takket være materialevalget til akustikelementerne kunne man også præsentere en løsning, som gør, at hele indersiden af Globen kan anvendes til projektion af lys, film og billedshows. Akustik-elementerne, som i princippet dækker hele Globens inderside, opfylder også en sikkerhedsfunktion, eftersom de er tilstrækkeligt holdbare til at udgøre en faldsikring for dem, der arbejder i serviceområderne mellem den ydre ”skal” og ”indervæggen” af strækmetalkassetter.

Projektoplysninger

Kategori
  • Akustik
År 1989
Land Sweden
Adresse Globentorget 2
Postnummer og by 12177 Johanneshov

Content is blocked

In order to see this content you need to allow cookies.