Boligbyggeri, Kungsbacka, Sverige

Boligforeningen Bryggan er et moderne og idyllisk byggeri i Kungsbackas nye forstadsområde. Boligerne til BF Bryggan bygges helt i henhold til Svanen, hvilket stiller høje krav til byggeprocessen. Det gælder alt lige fra valg af materialer og energiforbrug under byggeriet til indemiljøet i den færdige bolig. Det er vigtigt, at også tekniske installationer som f.eks. ventilationskanaler isoleres godt for at spare energi og mindske miljøbelastningen.

Kvarteret består blandt andet af fire toetagers bygninger med 35 lejligheder. Det, som gjorde, at underentreprenøren Viisol valgte PAROC Hvac AirCoat til isoleringsarbejdet i BF Bryggan, var, at der både er brand- og kondensisolering i et og samme produkt. Produktet er nemt at montere, og arbejdet kan gøres hurtigt i én arbejdsgang og med minimalt spild. Materialet er blevet leveret via Bevego i Göteborg.

Anvendte produkter:

PAROC Hvac AirCoat

PAROC Hvac AirCoat sparer energi for den svanemærkede boligforening Bryggan i Kungsbacka

Bryggan er det tredje kvarter i Kolla Parkstad. Området er en moderne idyl, hvor boligbyggeri og rækkehuse, dobbelthuse og villaer ligger side om side. Liljewall Arkitekter er ansvarlige for udformningen, og de har valgt at arbejde helt i træ og med en klassisk farvesætning med falurød, lysegrå og hvid. Boligerne til BF Bryggan bygges helt i henhold til Svanen, hvilket stiller høje krav til byggeprocessen. Det gælder alt lige fra valg af materialer og energiforbrug under byggeriet til indemiljøet i den færdige bolig. Belønningen er et sundt, godt ventileret og roligt indemiljø med velisolerede vinduer samt energibesparende hårde hvidevarer og installationer.

Det er vigtigt, at også tekniske installationer som f.eks. ventilationskanaler isoleres godt for at spare energi og mindske miljøbelastningen. PAROC Hvac AirCoat er en brandgodkendt helhedsløsning til isolering af runde ventilationskanaler. Produktet er nemt at montere, og arbejdet kan gøres hurtigt i én arbejdsgang og med minimalt spild. 

Hurtig og nem montering af husenes ventilationskanaler

Katja Ekström er partner i isoleringsfirmaet Viisol, som er ansvarligt for isoleringen af ventilationskanalerne i de fire boligbyggerier. Virksomheden valgte at anvende PAROC Hvac AirCoat til Bryggan på grund af det tidsbesparende aspekt, da produktet er en unik helhedsløsning, som kan bruges i stedet for at anvende to forskellige lag.  

"AirCoat giver både kondensisolering og brandbeskyttelse i klasse EI30. Alternativet havde været en traditionel netmåtte til brandsikring og en lamelmåtte til kondens," siger Katja. "Installationen har fungeret godt. Det har været effektivt, og montørerne er positivt stemt over for produktet." 

Maciej Dziechciar, som er arbejdsleder hos Viisol, har selv deltaget i monteringsarbejdet i BF Bryggan. Han bekræfter fordelene ved produktet: 
"Der er færre arbejdsgange, fordi man ikke behøver at skære bøjninger. Installationen bliver nemmere og giver mindre affald. Der er næsten intet spild, og der dannes heller intet støv. Produktet er også meget hurtigere at installere."

"Vi vil helt sikkert også anvende PAROC Hvac AirCoat fremover," siger Katja afslutningsvis. "Installationen bliver meget effektiv, hvilket er positivt både for os og for vores kunder". 

Paroc Hvac AirCoat blev lanceret i 2016, og har vakt stor interesse på markedet. Rune Hagensen, produktchef for VVS og Proces i Skandinavien, har fire stærke argumenter for at anvende produktet:
  • En god helhedsløsning til runde ventilationskanaler – isolering til lige kanaler, T-stykker, 45- og 90-graders bøjninger samt monteringstilbehør.
  • Pladsbesparende ved kombinationsisolering som f.eks. brand- og kondensisolering.
  • Hurtig, pæn og nem montering sammenlignet med traditionelle netmåtter.
  • Minimalt spild.

Rune mener, at AirCoat er unik, fordi det er en helhedsløsning. Produktet er udviklet og tilpasset til varme-, lyd-, kondens- og brandisolering. AirCoat er også godkendt til udvendig isolering af ventilationskanaler i brandklasse E130. 

"Ventilationen er et af de vigtigste systemer i en bygning, og interessen er vældig stor ude på markedet!"

Projektoplysninger

Kategori
  • HVAC
År 2017
Land Sweden
Adresse Lavavägen
Postnummer og by 434 91 Kungsbacka
Arkitekt LIljewall Arkitekter
Entreprenør

Content is blocked

In order to see this content you need to allow cookies.