Gitterspær – renovering

 

Det kolde loft udgør ofte det største samlede areal i en bygning, og størstedelen af den varme, der forsvinder ud via klimaskærmen, forsøger at trænge ud igennem taget. For at maksimere energieffektiviteten bør man begynde med at kontrollere, om det er nødvendigt at tillægsisolere loftet. 

Omkostningerne ved yderligere isolering på den kolde vind består ofte kun af omkostningerne ved varmeisolering. En effektiv isoleringstykkelse af kolde vinde er for eksempel mindst dobbelt vægtykkelsen. For yderligere isolering anbefaler vi PAROC Løsuld.

Hvis vindsikringen i ydervæggen ikke når tilstrækkeligt højt op ved kanterne mod taget, bør der installeres en vindafleder. Efterlad en ventilationsspalte (ca. 10-20 mm) mellem vindsikringens overkant og taget. Et åbningsareal på 0,1 m2 pr. 100 m2 areal er en godt tommelfingerregel. 

Hvis der ikke er plads nok til yderligere isolering i området omkring tagkanterne, kan dette kompenseres ved at installere det tilsvarende isoleringsvolumen i andre dele af taget.
.

Alternative:

 1. Lad en løsuldentreprenør, der specialiserer sig i løsuldisolering, udføre isoleringsarbejdet. 
 2. Hvis behovet for ekstra isolering ikke er så stor, kan du endda distribuere granuleret stenuld ved hjælp af en Attic 300.
Renovering vind lösull

Det er vigtigt, at man efterlader en luftspalte oven over isoleringen (min. 150 mm) med ventilation til udeluften.

Brug af PAROC eXtra er en effektiv metode til opgradering af tagisolering. Vindafviseren sikrer ventilationen af den kolde vind og gør forbindelsen mellem ydervæggen og loftet mere lufttæt.

Renovering, vind skivor  

Det er vigtigt, at man efterlader en luftspalte oven over isoleringen (min. 150 mm) med ventilation til udeluften.

 

Hvis substratet er tørt og den gamle isolering er acceptabel, kan den sprøjtes med løsuld.

 

Det er vigtigt, at man efterlader en luftspalte oven over isoleringen (min. 150 mm) med ventilation til udeluften.

 

 

Effekten af tillægsisolering på fugtniveauet i kroppen

Eksempel: Et lag af 150 mm stenuld lagt på 200 mm gammel savsmuldsisolering på en vind. Ved en udendørs temperatur på -10 ° C øges temperaturen på den gamle isolering til +8 ° C under den ekstra isolering, mens den relative fugtighed falder fra 85% til 30%. Det betyder, at den gamle savsmuldsisolering tørrer og den nye stenuldsisolering skaber et brandsikkert lag oven på den brændbare isolering.

 

Energirenovering af tag

Varmen stiger opad, og derfor er det særligt vigtigt at isolere taget. Energi renovering af taget kan udføres på forskellige måder afhængigt af husets forhold. Man bør huske på, at husets æstetiske udseende ændres, hvis de ydre vægge samtidig er afhjulpet udefra, især til vinduer og døre samt tagg og fremspring. Derfor kan det være et bedre valg at bygge på et nyt tag med nye tagstænger. Dette er monteret uden for det eksisterende ydre tag, der blev lavet på renZERO-projektets pilotobjekt, se nedenfor.

Energy renovation of roofs 
 • Eksisterende loftsrum
 • PAROC WAS 35t Klimaplade 45 mm
 • Eksisterende ydertag
 • PAROC XMV 012zcf, Luft- og dampspærre
 • Nye trusser: foldet regelramme
 • Termisk isolering: PAROC eXtra 120 + 195 mm
 • PAROC XMW 095 Vindspærre
 • Luftspalt
 • Råskovl, basispapir
 • Lægte og tagsten
Læs mere
Her finder du yderligare information om PAROC Løsuld >>
Læs mere
Her finder du yderligare information om PAROC Løsuld >>