I mange miljøer stilles der ekstra høje krav til god hygiejne, hvilket indebærer, at det lydabsorberende loft skal kunne tåle regelmæssig rengøring. I nogle tilfælde kræves vådrengøring med eller uden desinficerende rengøringsmiddel, og i andre tilfælde kræves skrap højtryksrensning. 

Paroc har udviklet et særligt hygiejnekoncept, som indeholder løsninger til miljøer med høje krav til hygiejne og renlighed. Det kan være alt fra køkkener og kantiner til operationsstuer og svømmehaller. Produkterne er særligt gennemtestede og robuste lydabsorbenter og lofter, som giver det bedst mulige lydmiljø. 

Udformningen af et behandlings- og patientlokale bør give mulighed for at skærme patienten. Som patient bør man ikke udsættes for unødvendige lyde eller støj, som kan forstyrre eller stresse i en situation, der er svær nok i sig selv. Det er også vigtigt at understøtte kommunikationen mellem sundhedspersonale og patient, fjerne uønskede lyde fra teknisk udstyr og sikre, at der ikke er lydt mellem sengestuerne.

I svømmehaller kræves god hørbarhed af tale, så for eksempel svømmelærere og livreddere kan give instrukser. Et lavt lydniveau er også ønskværdigt, så man let kan høre eventuelle råb om hjælp. Miljøet er specielt på flere måder. Man bør for eksempel tænke på, at akustikpaneler på væggene skal monteres over stænkhøjde.

I omklædningsrum er der ofte lydreflekterende materiale på gulve og vægge. Der bør derfor monteres bløde, lydabsorberende lofter, som virker ekkodæmpende. Når akustikdesignet udarbejdes, er det vigtigt at tage hensyn til for eksempel brusere, ventilation, korrosion og kondens. Vi har robuste produkter, der er udviklet specielt til denne type udfordringer.