Byggematerialers emissionsklassificering

For at opnå en bedre kvalitet af indeluften skal produkter, der er konstrueret til anvendelse i bygninger og indendørs områder opfylde strenge kemiske udledningsgrænser, noget der bidrager til at skabe et sundere indeklima. Målet med frivillig udledningsklassificering er at forstærke udviklingen og anvendelsen af byggematerialer med lav udledning.

Alle materialer giver et vist niveau af udledning – rene naturmaterialer giver også udledning. Byggematerialer og møbler udleder forskellige kemikalier i indeluften. Udledningsklassificeringen af byggematerialer præsenterer udledningskravene for de anvendte materialer, hvad angår indeluft af god kvalitet. M1-klassificeringen står for lav udledning. RTS (Rakennustieto) vedligeholder og udgiver et katalog over produkter, der er klassificeret i dag, og indehaverne af brugerrettighederne på deres websted.


Frivilligt mærkningssystem

"Udledningsklassificeringen af byggematerialer” er et frivilligt mærkningssystem, der er åbent for alle producenter, importører og eksportører af byggeprodukter. Klassificeringen har ikke forrang over officielle byggekoder eller tolkninger af disse. Mange udviklere, arkitekter og konstruktionsteknikere foretrækker dog M1-klassificerede produkter, når de vælger materialer til deres projekter. RAKLI (den finske organisation for ejendomsejere og byggekunder), SAFA (den finske arkitektorganisation) og SKOL (den finske organisation for konsulentfirmaer) anbefaler klassificeringssystemerne til deres medlemmer for at stimulere byggeri i høj kvalitet.

Du kan læse mere om kriterierne for M1-klassificering på RTS' websted. Her kan du også finde alle klassificerede byggeprodukter >>

http://www.rts.fi/english.htm