Mekanisk stabilitet

Et af de grundliggende krav til bygninger i Byggevareforordningen (CPR) er mekanisk ydeevne og stabilitet (basisdokument 1). Den mekaniske ydeevne for byggekomponenter fastsættes i henhold til Eurocode 1990: 2002. Eurocode. Regelsamling for konstruktion.

Mekanisk modstandskraft og stabilitet vedrører hele bygningen. De former for belastninger, som forekommer i bygningskonstruktioner er normal belastning og påført belastning såsom blæst, snefald og jordskælv.

For varmeisolering afhænger den mekaniske styrke på anvendelse. I forbindelse med CE-mærkningen af produkter testes de nødvendige egenskaber bl a for mekanisk styrke. Kravene til mekanisk styrke for hver egenskab fastsættes i nationale regler indenfor byggeriet.

Link >>

http://ec.europa.eu/growth/sectors/construction/product-regulation/

PAROC stenuld har fortrinlige mekaniske egenskaber

Stenuld er et meget effektivt materiale takket være sin unikke struktur med stor robusthed mod mekanisk påvirkning. Afhængig af fiberretningen kan der leveres forskellige produkter med forskellige mekaniske egenskaber.

 

PAROC stenuld – bæredygtig isolering

Stenuld er et ikke-organisk materiale, som beholder sin form og sine egenskaber under alle forhold. Derved bevares stenuldens mekaniske egenskaber, og bæreevnen falder kun marginalt under brug.
Læs mere

Nyttige links
Nyttige links til mere information