Historie

Stenens unikke egenskaber og det krævende nordiske klima har i mange år inspireret os til at udvikle isoleringsløsninger, der giver øget livskvalitet og et sikkert og bekvemt indeklima. Men hvordan startede virksomhedens historie?

1930'erne og 40'erne
Produktionen af stenuldsisolering begynder 1937 i Sverige. I de første efterkrigsår øges vigtigheden af velisolerede huse, og efterspørgslen stiger dramatisk. I slutningen af 40'erne lancerede Paroc som den første virksomhed i Europa formstabile isoleringsprodukter med bindemidler i form af plader og filt. Disse produkter blev grundlaget for et gennembrud for mineraluld som bygningsisolering.
 Tidlig billede af produktion af stenuldsisolering

1950'erne og 60'erne
I 1952 starter vi produktionen af stenuld i Finland. Fem år senere introducerer vi vores første tekniske isoleringsprodukter for at imødegå den voksende efterspørgsel på isolering til industrien. I midten af 60'erne starter produktionen af akustikprodukter i Skövde. I forbindelse med dette opføres et af Europas fornemste akustiske laboratorier. 1968-69 startes fabrikken i Hässleholm med to produktionslinjer.  

 Oprindelse til Paroc - Pargas Kalkberg Helsinki bestand og lastbil 1957
1970'erne og 80'erne
Vores velkendte rød-hvidstribede pakker bliver introduceret med start på det finske marked.

I 1986 bliver de finske og svenske virksomheder slået sammen. Samme år lancerer vi sandwichpaneler som en ny byggemetode. I samme periode befæster vi også vores position i de nordiske lande.
Den velkendte rød og hvid stribet emballage blivet introduceret 1985

Paroc fabrikker og kontorer 1990'erne
Virksomheden fortsætter med at ekspandere med salgsvirksomheder i Baltikum og Rusland i 1993. Vi starter produktionen af stenuld i Litauen i 1997 og etablerer et salgsselskab i Polen samme år. Året efter opkøber vi et produktionsanlæg i Polen. Som et af de første trin moderniserer vi produktionslinjen til stenuld på fabrikken.

I 1999 bliver vi en selvstændig virksomhed, Paroc Group, og påbegynder arbejdet med at etablere vores nye virksomhedsidentitet. Vi udviser vækst i Vest- og Centraleuropa inden for produkter med høj forædlingsværdi.

Klimaændringerne begynder at påvirke samfundet, og bæredygtige løsninger er noget, som stadig oftere bliver efterspurgt af myndighederne.

I de følgende år bliver det stadig vigtigere at bygge energieffektivt, og der kommer flere direktiver fra EU, der øger efterspørgslen på isolering af høj kvalitet yderligere.

2000
Investorer viser interesse for virksomheden. Paroc ejes af flere ventureselskaber, hvor BA Capital Partners Europe er den største ejer fra 2003 til 2006. Ventureselskabet Arcapita Bank B.S.C. var den største ejer fra 2006 til 2009.
I dag er Parocs hovedejere en række institutionelle investorer. Virksomheden fokuserer på at vokse i Østeuropa med alle sine produkter.