PARAFON STEP - Når du er blevet træt af hvide lofter

Arkitekten Johan Olsson står sammen med kollegerne på Bornstein Lyckefors bag idéen til konceptet PARAFON STEP, som er et koncept inden for akustik til lofter, hvor det er muligt selv at bestemme design og farve. Ud over det forbedrede lydmiljø i lokalet giver konceptet fantasien frit spil, når der skal vælges farver og formater. PARAFON STEP kan fremstilles i valgfri farver og størrelser. Fordi akustikpladerne har forskellige niveauer, skabes der spændende visuelle effekter, samtidig med at lydbilledet i lokalet forbedres.

 

Bornstein & Lyckefors ArkitekterArkitektbureauet Bornstein Lyckefors blev grundlagt i 2011 og drives i dag af Per Bornstein, Andreas Lyckefors og Johan Olsson. I dag har kontoret 14 medarbejdere, som arbejder med både byplaner, arkitektur og indretning.

Bureauet, der har base i Göteborg, har en række prestigefyldte projekter på sin liste og finder hele tiden nye måder at få afløb for sin kreativitet på gennem poetiske løsninger på strategiske, kommunikative og rumlige problemstillinger.

Vil du have mere information? Klik her for at blive kontaktet af en ekspert inden for akustik!

Sådan vælger Bornstein Lyckefors — en farvekollektion inspireret af naturen

Da Bornstein Lyckefors udviklede farvekollektionen til PARAFON STEP-konceptet, blev de inspireret af vores skandinaviske omgivelser. Tre egnede farvefamilier har deres oprindelse i den nordiske naturs evige elementer: ishavet, skoven og urfjeldet. De fungerer godt som supplement eller kontrast til tidløse materialer, hver for sig eller sammen.

Træ - Wood

Træfamiliens lysbeige nuancer dufter af vores nordiske træsorter. Farverne er naturlige i rum med store elementer af træ, hvor man ønsker at bygge videre på og skabe harmoni med den følelse, træet står for.
NCS S 1005-Y30R -  NCS S 1515-Y20R - NCS S 7010-Y30R

Ishav - Blue sea

De blå nuancer signalerer et køligt dyk. Fra isflage til den dybeste blå farve. Vores ishavsskala har kraft, karakter og evne til enten at fremhæve varmen i et rum eller forstærke dets kølighed.
NCS S 1005-B20G - NCS S 5005-B20G - NCS S 8005-B20G

Urfjeld - Bedrock

Urfjeldets varme grå nuancer fungerer godt som en tilbagetrukket, men sofistikeret baggrund, og er specielt udviklet til at matche den Stockholmshvide NCS 0502-Y.
NCS S 2002-Y - NCS S 3502-Y -  NCS S 6502-Y

Inspireres af forskellige montager

Sammen med Bornstein Lyckefors har vi udarbejdet en række forskellige montageforslag inden for rammerne af konceptet. Kombinationer af PARAFON STEP i forskellige højder, størrelser, farver og montager giver uendelige muligheder for at skabe forskellige visuelle effekter og helt unikke lofter.

       

 Du kan finde flere inspirerende forslag her  >>

Case Spisa

Det ses og mærkes, når ingen har tænkt på det. Men når det bliver en del af en helhed, opleves det som noget naturligt og hyggeligt. Loftet. Den nye restaurant SPISA i Göteborg har gjort det – tænkt på helheden. Alt fra menu og miljø til en bar og akustik i verdensklasse. Innovation, fleksibilitet og PARAFON Step gjorde det muligt.

Resturang Spisa, med Step montage

Da Björn Persson bestemte sig for at åbne sin fjerde restaurant i Göteborg, denne gang på Övre Husargatan i Linnéstan, havde han sit koncept klar. Gæsten skulle møde en industriel, men samtidig varm atmosfære. Menuen skulle være en blanding af Middelhavets madkulturer, og baren skulle være placeret i hjertet af lokalet. Han ville have en restaurant, hvor det var lige så naturligt at bestille en syvretters menu som at tage et glas champagne i baren med et par skiver lufttørret skinke eller en velsmagende ost. Der skulle være liv og bevægelse, og alle skulle føle sig velkomne.

Jeg ved nu efter så mange år i branchen, at det ikke kan nytte at spare på noget. Jeg ved også, at det, man investerer i byggeprocessen, kommer mange gange tilbage på et senere tidspunkt. Et velgennemtænkt koncept og en arkitekt, som forstår og kan udvikle idéer, er afgørende, og så giver materialevalget et sidste touch til helheden. Derfor er jeg ekstra glad for, at Paroc kom med denne nye løsning. Et rigtig godt, lydabsorberende loft, som giver os den der herlige summen og samtidig den atmosfære i lokalet, som vi har efterspurgt, gjorde det nemt for os at vælge Paroc, siger Björn Persson.

Et rigtig godt, lydabsorberende loft, som giver os den der herlige summen og samtidig den atmosfære i lokalet, som vi har efterspurgt, gjorde det nemt for os at vælge Paroc, siger Björn Persson.

Flere referencer:

Epicenter, Stockholm with Parafon Step acousticsEPI-CENTER, STOCKHOLM

Innovationshuset EPI-center i det centrale Stockholm er ikke et almindeligt kontorhotel. Man ønsker i stedet at tilbyde et miljø, hvor store virksomheder kan samarbejde med innovationsselskaber i et kreativt og inspirerende miljø. Det er et fleksibelt kontormiljø, hvor hurtigtvoksende virksomheder kan vokse frit.  

Produkt: Grå PARAFON STEP 1200x300, 600x600 samt 600x300 mm. 

 

 

 

 

 

Resturang Bakgårn, med Step montageRESTAURANG BAKGÅR'N, LIDKÖPING

En tapasbar og restaurant, har opdaget, hvad PARAFON akustikprodukter kan gøre for at forbedre akustikken og lydmiljøet i en støjende restaurant. De har valgt at anvende en blå PARAFON Step, som blev en indretningsdetalje i sig selv. 

Produkt: Blå PARAFON STEP 600x600 mm.  

 

 

 

 

Produktoplysninger

Parafon Palett i Step montage. Resturang Spisa Göteborg

PARAFON STEP giver mulighed for fri farvesætning i forskellige formater og tykkelser og giver derfor unikke muligheder for at forme spændende lofter.

Anvendelsesområde
Forretninger, skoler, kontorer, kantiner, receptioner, restauranter, barer, cafeterier. 

Til produktoplysninger >> 

Fakta Parafon Step montage:

  • Lydabsorberende kant A, til montering i loft og på vægge.
  • Limes mod underlaget.
  • Kombinationen af forskellige tykkelser og størrelser giver et optimalt lydbillede.
  • Glat glasfiberoverflade og "rå" spraymalede kanter, hvor stenuldens struktur ses, og naturlige farver kan anes.
  • Valgfri NCS-farve på overflade og kanter – for at kantmalingen skal dække stenuldens farve, bør mørkheden i farven være minimum 20 % (f.eks. NCS S-2000 N). Med forbehold for, at forskellige farver har varierende dækevne.