Butik og værksted, Uppsala, Sverige

Såma er butik og værksted for skov- og havemaskiner og blev etableret i 1970. Både erhvervskunder og private henvender sig til virksomheden, blandt andet for at få maskiner og redskaber monteret og prøvekørt. Virksomheden tilbyder et stort udvalg af tilbehør og har de mest almindelige reservedele på lager. 

Såma-projektet bestod af renovering og efterisolering af det eksisterende serviceværksted samt udbygning af butikslokalet. Bygherren ønskede at skabe en moderne bygning med glatte minimalistiske facader samt showroom/udstillingshal med højde og plads. Udstillingshallen skulle desuden have store glasbeklædte flader ud mod vejen. 

Parocs helt nye renoveringselement Reface passede perfekt til Såma-projektet. Det var værdsat, at forretningsaktiviteterne kunne fortsætte, mens renoveringen og udbygningen fandt sted. Arbejdet fandt sted i vinteren 2015-2016 og var færdig i slutningen af maj 2016.

Anvendte produkter:

Paroc Reface 100 mm (til værksted)
Paroc AST L, 200 mm (udbygget butik)

 

Se hvordan fasaden blev ændret ved hjælp af PAROC Reface >>

Såma fik topmoderne look – skiller sig ud fra mængden i Boländerna

I bydelen Boländerna ligger Uppsalas største handelsområde. Her finder man blandt andet en række velkendte detailbutikker, f.eks. IKEA, Bauhaus, Biltema, Jula, Plantagen, Elgiganten, Media Markt og Beijer. 

Såma ligger på Bolandsgatan, som er en af Uppsalas mest trafikerede veje. Arbejdet med at renovere og efterisolere virksomhedens værkstedsdel samt udbygge butiksdelen påbegyndtes i efteråret 2015. Den ansvarlige totalentreprenør var den lokale familievirksomhed AB Lindborg & Söner. Det var Per Lindborg, som fik til opgave at tegne det nye Såma.  

 

Per Lindborg, AB Lindborg & Söner, ansvarlig entreprenør::
"Det var en udfordring. Ejendommen ligger tæt på vejen, og der er masser af trafik. Bestilleren efterlyste noget, der var synligt og gerne måtte skille sig ud. Den eksisterende bygning er fra 1982, en enkel firkantet boks med facader i brune/rustbrune bølgeplader. Bygningen som sådan var ret anonym. Det var kun skiltene, der fortalte, hvilken virksomhed der fandtes derinde."

Store glaspartier og ny facade med Reface

AB Lindborg & Söner valgte at bruge meget glas. Der var stort fokus på at eksponere Såmas produkter og få dem til at fremstå tydeligt – også på afstand.

Per Lindborg, AB Lindborg & Söner:
"Med store glaspartier, som hælder i to retninger, næsten ligesom kølen på en båd, har huset fået sit helt eget udseende. Det føltes også som en selvfølge at opfriske den gamle del – dels udseendemæssigt, så det kunne fungere godt sammen med den tilbyggede del, og dels set ud fra et energimæssigt synspunkt. Bestilleren købte konceptet med hud og hår.
Parocs nye produkt Reface var yderst velegnet til projektet. Vi har en lang tradition for at arbejde med Paroc. Da vi fik en forespørgsel om at teste det nye renoveringselement, sagde vi ja, og resultatet blev rigtig godt. Det er perfekt, når man har et gammelt industrilokale, der har brug for en ansigtsløftning og efterisolering."

 

Da vi fik en forespørgsel om at teste det nye renoveringselement, sagde vi ja, og resultatet blev rigtig godt. Det er perfekt, når man har et gammelt industrilokale, der har brug for en ansigtsløftning og efterisolering sier Per Lindborg.”

Paroc er tilfredse med det nye produkt, som ud over industribygninger også er velegnet til bygninger inden for handel, kontor, lager og idræt.  

Mikael Vestermark,regionansvarlig hos Paroc, om Såma-prosjektet:
"Den eksisterende facade bestod af TRP-plader ind- og udvendigt. Bygningens vægge var dårligt isolerede. Vinduer, døre og porte var gamle. I udstillingshallen var der et mindre glasbeklædt område med dårlig rum- og loftshøjde. Ombygningen blev rigtig god, og bygningen fik et topmoderne look med vores nye renoveringselementer, der lukker luft igennem."

Ombygningen blev rigtig god, og bygningen fik et topmoderne look med vores nye renoveringselementer, der lukker luft igennem fortæller Mikael Vestermark.” 

Mika Seppänen, ansvarlig for nye produkter, Paroc Panel Systems:
"Reface monteres ganske enkelt uden på de eksisterende vægge, og virksomheden kan arbejde videre som normalt, mens renoveringen pågår. Med en forbedret energieffektivitet og reducerede opvarmningsomkostninger øges bygningens værdi."

Mikael Vestermark, regionansvarlig hos Paroc, har flere stærke argumenter for at bruge Reface:
"Hurtig montering, ved en ny tilbygning kan den eksisterende bygning efterisoleres med samme udseende, den eksisterende væg kan ventileres via termik i luftkanalerne, og produktet er desuden et godt miljøvalg bestående af sten og stål, som kan genbruges. Desuden er Reface ikke brændbart (de fleste brande starter på væggens yderside)."

Før og efter renovering med PAROC Reface

   
   
   
   
   

Projektoplysninger

Kategori Sandwichelementer
År 2016
Land Sweden
Adresse Bolandsgatan 18
Postnummer og by 751 03 Uppsala
Entreprenør AB Lindborg & Söner