Offentlige svømmehaller kræver højtydende produkter

10 jun 2015

Bygninger, der anvendes til særlige formål, skal altid bygges i materialer, der har nogle bestemte kvaliteter. Et godt eksempel på dette er bygninger, der anvendes til sport, såsom offentlige svømmehaller.

Disse bygninger kræver, at der er særligt fokus på flere forskellige aspekter. Eksempelvis er indemiljøet i offentlige svømmehaller meget krævende, fordi der til vægge og gulve skal bruges hårde materialer, som kan modstå luftfugtigheden.

Alt dette stiller også høje krav til bygningens akustik. Offentlige svømmehaller kræver produkter og materialer, som både har en god lyddæmpning og kan modstå en høj luftfugtighed. Materialerne skal også være meget modstandsdygtige over for korrosion.

Lige netop derfor blev Paroc valgt som samarbejdspartner til byggeriet af Ystad Badhus i Sverige. Her blev der sidste år opført en helt ny offentlig svømmehal som en del af et idrætskompleks i byen Ystad. Paroc var i stand til at levere isoleringsprodukter med et korrosionsbestandigt skinnesystem og lyddæmpende loftsmaterialer med den nødvendige kvalitet. I forbindelse med dette projekt arbejdede Paroc tæt sammen med arkitekten, byggefirmaet NCC og Ystad kommune og leverede materialer til det firma, der installerede loftet.

Løsningen til bygningen, som skulle kunne tåle fugt, var Parocs lydabsorberende Parafon-produkter. Disse produkter er netop udviklet til at give en fortrinlig lyddæmpning og modstå fugtighed. Derudover kunne vi levere disse produkter i ikke-standardiserede størrelser og forskellige nuancer i henhold til arkitektens ønsker.

Du kan læse mere om Parocs løsninger>> 

Ystad swimming pool project in Sweden  Ystad swimming pool project in Sweden  Ystad swimming pool project in Sweden

Billeder fra Ystad Badhus.